Sila Klik Sini Ya

Sunday, 20 December 2015

Dinner di Hard Rock Hotel Penang...

…Assalamualaikum…

Semalam (20/12/2015) kami sambut besday Izzat kat Hard Rock Hotel Penang (HR)…
Plan dengan Izzat dah lama sebenarnya…
Teringin nak rasa buffet HR ni sedap ka tak…
So tunggu dia balik penang la…
Sabtu sebelum tu rumah dia kenduri Aqiqah ank kakak and ank abang dia….
Lama dah tak buat food hunter…
Dulu rajin… sejak-sejak bisnes kek ni…
Dah lama terpendam hobi mencuba makanan yang orang kata sedap atau viral kan…



hating kata pre wedding photoshoot... gila...
lepas mkn jalan-jalan sat...

Buffet di HR ni hanya ada hari Ahad atau malam isnin ja...
Hari-hari lain ala carte…
Tapi tengok menu untuk ala carte adehhh…
Nampak sedappp....
Zery siap email HR kot-kot ada buffet hari lain kan...
Bila dah tau ahad ja ada…so plan la awal cikit…
Sebab ahad depan Izzat dah nak balik KL…

 Harga Buffet Hard Rock Hotel Penang ni tak lah mahal sangat
Nak banding dengan Hotel lain…
Sebab zery survey Hotel Equatorial agak mahal… RM120/person….
Maybe buffet tu special kot…

Untuk harga buffet kat HR ni…
RM91.00/person…
Zery dah remind adik-adik and Izzat harga sekali tax maybe RM106/person…
tengok-tengok harga rm91 dh included tax..
lepas tu bayar pakai debit card...
potong 10%...tinggal la RM81.90/pax...


Pukul 5.30pm pickup Izzat kt Bukit Jambul…
Lepas tu terus ke Batu Ferringhi...
Dari Bayan Baru ke sana amik masa hampir 2 jam...
Dengan jalan jem dan slow... heran kenapa la slow sangat kan…
Maybe sebab orang nak pergi night market kot…
So situ agak sesak…
Lepas ja night market Batu Ferringhi tu jalan lengang…
Keta pun tak banyak….
Dah masuk dalam perkarangan HR tu…
Kena la cari paking...
Ya Allah... parking penuh....
Orang ramai…. Jenuh la pusing-pusing cari paking…
Rezeki kami… sebijik keta keluar…apa lagi, laju ja amik paking kan….
Lepas tu masuk tanya receptionist still kosong ka meja…
Sebab kami tak reserve….yala takut cancel last minit kann…

MJ ni duduk sorang-sorang kat situ....
meh kita p makan meh...

Dia kata…now seat full….
Frust hokey…. Tapi pukul 8pm ada meja…
So reserve siap-siap... masa tu baru pukul 7.30pm...
Apa lagi.... bergambar la depan HR....
Lepas tu singgah kedai HR...
Sebab bukan pengumpul HR pun...
Just tengok-tengok ja…
Harga plak bagi zery mahal la…Hahaha…
Mungkin bagi pengumpul HR tak mahal mana kan…
Tapi not bad barang-barang dia…
Walaupun mahai tapi macam berbaloi…
Kita tak jumpa kat mana-mana....
So tepat pukul 8pm kami pun menuju ke restoren Pizzeria
Dalam HR ni ja ada 6 restoren and Bar...

 depan hotel...

 hai laaaa ajak makan dia tetap nak duduk...cett...

Lepas tu pergi kat kaunter dia gtau...
Ada reserve dah... so dia bagi menu...
HR ni..drinks ni hanya dapat coffe/tea and ice water sahaja...
Nak add drink apa-apa kena bayar la…
Lepas tu yang incharge pun cakap macam ni…
Now you can stast your buffet…

sementara tunggu acik ngan hating amik makanan...
snap cikit menu dengan setting meja... malap kan...
santai aja dehhh....

Suruh acik and hating amik makanan dulu…
Zery and Izzat jaga beg….lagipun tak perlu rushing…
Buffet ni dari pukul 6pm sampai 10pm...
Makan la selagi mampu...

Bermula la sesi mengambil segala jenis makanan...
Hmmmm sebabnya situ lampu malap ala-ala romantik...
So pic makanan semua nampak gelap... (T_T)
Banyak juadah…
Steak…lamb…chicken…desert…cake…icecream…
Tortilla… vegetable…banyak lagi la….
Cuma sini paking plak terhad…
Kami sampai parking full…
Agaknya cuti sekolah kot…

so far makanan sedap... ada jugak yang rasa so so ja kan...
well lega tringin lama dah nak makan buffet kat HR ni...
aim pulak nak check in sini...
1 bilik yang lagoon deluxe tu rm750++/night...tp minimum 3d2n...
so harga rm1.5k++ jgak la kan....
bila laaa nak tercapai...
insyaAllah... doa murah rezeki... 
 Aminnn...

ok bye 
Assalamulaikum..

No comments:

Post a comment

Kepada Readers yang dikasihi...

Sudi-sudi lah komen...
InsyaAllah saya akan balas balik dan jejak blog anda
Terima kasih banyak-banyak

Sila klik Kat Sini ya