Sila Klik Sini Ya

Sunday, 24 June 2018

Resepi Tart Nenas / Tard Cadbury - Resepi yang dicari-cari

...Assalamualaikum...

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir Dan Batin
Andai ada terkasar bahasa tersilap biacara
harap dimaafi

Ok la...
Raya kali ni kami sederhana saja...
yalah tahun ni Arwah papa tak dak...
kami hanya tunggu saja tetamu datang rumah..
sebab Mama masih dalam iddah...

Raya kali ni zery buat 6 jenis kuih raya saja...
ada jugak yang beli...
selalunya kuih raya lama-lama baru zery beli...
macam batang buruk... rempeyek...simpul kasih... kuih kapit...

Raya Petama biasa la ketupat dengan rendang daging...
lepas tu buat nasi minyak dengan ayam masak merah...

Raya kedua pulak buat nasi briani pakistan dengan ayam masak ros...

Raya ketiga buat mee kari 

Raya keempat zery keluar bawak mak sedara ke Pulau Aman...
makan mee udang...
tapi masak lontong jugak la dekat rumah...

OK lah... patut buat entry resepi kan...
berbalik pada resepi tart nanas ni...
bagi zery ni antara resepi terbaik selama zery buat..

texture yang gebu...
ni la resepi yang zery cari selama ni...
alhamdulillah zery akan kekal kan resepi ni kot....

sebelum tu nk tempek pic

gebukan....
kat bawah zery boh lagi pic ya...

Resepi Tart Nenas/Cadbury

1 cawan butter – zery boh 250 gram butter
Tepung gandum – 3 ¼ cawan
2 sudu besar tepung jagung
2 sudu besar tepung kastard
3 sudu besar susu pekat
2 sudu besar minyak sapi
1 biji kuning telur
Sedikit essen vanilla
Sedikit pewarna kuning(x dak x pa)
1 kg -jem nenas 

Cara-cara

- Satukan butter + susu pekat + minyak sapi + telur kuning + essen vanilla + pewarna
Kacau bg rata… xyah guna mixer na…
- Lepas tu masukan dulu 1 cawan tepung gndum dgn tpung kastard..+ tepung jagung kacau bg rata…
- Lepas tu tuang yang baki tepung dok ada tu…

Texture dia nmpk mcm lembik… tp sebenarnya dh ok…
Pastu tekan n gulung mcm biasa…sapu telur kuning atas tu…
Suhu 170 degree – 25 minit..


ni sebelum bakar...

Tengah tunggu turn...


geram la tengok gebu-gebu ni

ni versi cadbury
1 adunan boleh dpa 2 jenis inti berbeza...

Selamat Mencuba ya...
Assalamualaikum




Monday, 21 May 2018

Resepi Telur Pizza Simple tetapi Rasa Tiptop

...Assalamualaikum...

Salam Ramadhan yang ke-6

Semalam zery terajin buat posting dekat facebook...
resepi telur pizza saja...
resepi ni biasa-biasa ja...
tapi tiap kali Ramadhan datang tak pernah tak buat la masakan ni...
masakan ni simple saja...
nama pun telur kan...
so sesenang 1 2 3... gituuu....

So jom la kita main masak-masak...
bahan semua mesti ada kat umah dah ni....

Resepi telur pizza

Bahan-bahan
telur (ikut la brapa biji nak buat)
bawang besar potong separuh bulat....
kicap (cap kipas udang pilihan zery)
Sos cili(kimball pilihan zery)
minyak masak

Cara-Cara
zery letak gambar la...
walhal masak telur ja...hahaha


masak telur sebiji-sebiji tapi skali gus...
haaaa paham tak....
lepas ja letak telur pertama tu slow kan api...

lepas tu
tabur bawang besar...
lagi banyak lagi sedap....


masukan kicap....
masa ni api still slow ya...


masukan sos cili....
biar sekejap... 
lepas tu terbalikan telur tu...
step ni penting ewaaaahhh...
kalau tak terbalik kan kicap dan sos tak bersatu...
so rasa pun so so saja...

lepas api kuat seketika...
5-10 saat atau kurang...
boleh hidang...

nah zery belanja video...
untuk lagi lebih paham....


walaupun menu ringkas saja...
tetap percayalah ia tetap menjadi pembuka selera anda dan anak-anak....

Ok Sekian...
Terima kasih

...Assalamualaikum...

Sunday, 20 May 2018

Hampir Setahun... Perkara Yang Amat Sayu Tahun ini....

...Assalamualaikum...

Hampir setahun tak update blog...


Pertama-tama sekali...
Hari ni merupakan hari lahir Papa yang ke-65..
Tapi apa kan daya...
Tiada rezeki keluarga zery nak sambut dengan papa...
Papa secara tiba-tiba pergi meninggal kan kami
dalam keadaan yang sangat mengejut...

Tanggal 6 Februari 2018 pukul 12.50tghari
zery terima panggilan
dari adik bongsu menyatakan papa rebah
jadi zery pun inform mama kami pun bergegas balik
saat tiba di rumah 
ambulan pun dah bawa papa ke hospital pulau pinang
kami terus ke hospital
zery turun kan mama dan adik perempuan di wad kecemasan
zery parking kereta di parking bertingkat
sesampai saja dekat wad kecemasan
terus masuk dan cari mama

sampai di zon merah zery nampak mama diam saja
bila tanya papa macam mana
mama jawab Papa dah tak dak
terasa dunia gelap dan berpusing
untuk menerima hakikat tu agak payah
kerana pagi sebelum papa rebah
kami sempat bersembang

masuk saja zon merah
doc klasifikasikan papa kena serangan jantung
dan papa meninggal pukul 1.54 tengahari
kami mula mnguruskan jenazah papa secepat mungkin
selepas isyak papa dikebumikan
Alhamdulillah kami menyegerakan urusan pengebumian...

Terima kasih kepada saudara-mara yang banyak
membantu semasa ururan jenazah...

terasa rumah semakin sunyi
semua berada dalam keadaan terkejut dan hiba

sempena hari kelahiran papa hari ni
21 Mei 2018 (tanggal 5 Ramadhan 1439)
zery nak ucap..

Selamat Ulang Tahun Kelahiran PAPA....  
Semoga papa ditempatkan dikalangan orang-orang beriman.... 
dan dikalangan orang-orang yang soleh...
semoga di jauhkan dari siksa kubur dan siksaan api neraka...
semoga diluaskan kubur...
diterangkan kubur...

al fatihah.... 
kakak sayang papa... ❤❤❤


Tenang la Papa Disana
InsyaAlah nama papa sentiasa ada dalam doa kakak
BASRI BIN MASTAN
1953 - 2018

Buat semua pembaca..
Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak...

...Assalamualaikum...


Sunday, 28 May 2017

Tips Ke Korea Selatan - Entry Direction Ke Tempat Yang Famous

...Assalamualaikum...

Ok entry khas ni zery buat untuk semua yang baca blog zery ni- ada ka..??
dengan untuk rujukan zery masa hadapan... 
kot-kot la zery nak balik kampung untuk kali kedua..ketiga dan seterusnya....

so ni direction tempet-tempat yang zery lawat dekat korea selatan tu...
enjoy.....


Everland
- stop dekat station gangnam…
- exit 10 jalan terus sampai jumpa sinnonyeon bus stop..
- tggu bus 5002 (guna t-money)..naik p everland… tgk lantai kt station bus…tggu kt nombor 5002..
- dah smpai…p ke shuttle bus (free) ke everland ikut ja org…naiks huttle bas… yeay sampai dah…

Yanggood Restaurant
* kalau nak makan halal Korean bbq grill 
- Balik dari everland naik subway turun kat yeoksam station( 1 station ja dari gangnam)..
- kluar exit 6…
- terus jalan smpai jumpa KFC
- lepas kfc belok kiri…
- jumpa simpang pertama belok kanan..
- jalan lagi jumpa simpang pertama belok kiri...
- jalan terus..dari jauh nampak dah nama kedai yanggood tu…( mahai sikit sini.. mcm byk ja mahai dia...…tapi sedap) ala-ala seoul garden tapi bukan kira perhead...dia ala carte...

Nami Island
- stop kat Gapyeong station exit 1– ada 2 option…
Naik bus – 5k won sorg… start pukul 10.30am… pergi nami…pastu naik bas yangg sama… pergi ke petite france…
- Atau lepas exit 1… naik teksi ke nami 3700won utk 1 taxi…lepas ronda nami nak p petite france plak naik taxi lagi 6700 won untuk 1 taxi… balik pun naik taxi… 6700 won utk 1 taxi… (ni cara cepat..tak buang masa agak jimat jugak)
-kalau sempat p garden of the morning clam… time spring msti daebak.

Korean folk village (free)
- stop station suwon…exit 4…
-belakang exit 4 tempat tunggu shuttle bus ke korean folk village ….
- start 10.30am… ada 3 masa ja...
10.30 – 12.30 – 14.30 – utk pergi
14.00 – 15.30 – 16.30 – utk balik
* dalam tu ada restoren halal nama Terrace Green....

Murree Restaurent Halal
- stop at itaewon station - exit 3…
- terus ja… lepas tu jumpa kedai kebab…lepas simpan kedai kebab tu belok kanan…  
- jmpa salam bakery…jalan terus lagi…smpai jumpa simpang 3…. Belok kiri…
- dari situ bleh nmpk dah kedai siti sarah… ada agent untuk p umrah… byk kedai halal…jln terus kedai belah kanan….
- Nk p masjid..jalan terus ja dri muree nanti jumpa pintu masjid tu…

Cheongyecheon Stream / Myeongdong
-Stop at myeongdong station exit 6 atau 7

Namsan Tower
- stop at myeongdong station – exit 4
- jalan terus sampai jumpa bangunan nama Slate Tower
- lepas tu belok kiri terus sampai hujung
- akan nmpk namsan oreumi ( mcm lift)..
- naik tu smpai atas beli tix cable car…
- nak naik namsan tower pun boleh…
* nak jimat tak yah naik cable car…hiking ja…

Namdaemun Market - bukak siang ja…
- stop at hoehyeon station- exit 5…
- cari bangunan e-lengddang..tanya information counter (sini byk jual brooch)
- sini murah-murah jgak souvenir…

Dota Mall – kedai sourvenir ARIRANG
- stop at dongdaemun history and culture park – exit 14
- jalan terus ja… sampai jumpa Dota Mall belah kiri
 (Nampak la muka Song Jong Ki nala pnya besaq)
- naik tgkat 6.. cari la kedai nama arirang…

Dongdaemun Design Plaza (DDP)
- stop at dongdaemun history and culture park – exit 1
- Ronda-ronda la luar bangunan tu

Yeuido Park 
- stop at yeouinaru station
- exit 3 ….nampak dah dari jauh

Gyeongbokgung Palace
- Direction ( Subway ) : Gyeongbokgung Palace Station (Seoul Subway Line 3), Exit 5
Other Info : Tutup hari Selasa, Harga Tiket 3000 Won (di sarankan beli tiket gabungan 4 Palace seharga 10.000 Won ), jadual ganti pengawal  10:00, 13:00, 15:00…
- keluar gyeongbokgung pintu depan Nampak statue Raja Sejong (yangg duduk tengah-tengah bandar tu)… lintas jalan terus ja….

University Ewha.
-Stop Ewha university exit 2 @ 3 - jalan terus saja....


Ni antara tempat yang sempat zery melawat...
So if ada direction baru zery update na...

kamsahamida..

bye

Assalamualaikum



Monday, 15 May 2017

Trip Team Tepuk Ke Korea Selatan Day 6 (Part 12) - Final

...Assalamualaikum...

Day 6
(25/02/2017 - Sabtu)

Hari ni hari last dah....
tak sempat dah nak merayap tempat lain...
sebabnya flite pukul 10.15am ke Ho Chi Minh...
kena ada kurang-kurang 2 jam sebelum berlepas...
tapi dari guest house ke airport ambil masa 1 jam...
so zery booking transport  pukul 6.30am dari GH...

pukul 6am zery ke receptionist ambil deposit dan bagi kunci...
sharp 6.30 am ahjushi dengan van tu dah sampai...
maka berakhirlah episod kami di tanah Korea Selatan...
bawak bekal roti...
check in segala beg yang nak masukan dalam cargo...
beratur melepasi imigresen...

motif nak tunjuk beg baru beli kat sana...

adakah lepas ni akan menjejak France...???

tepat pukul 10.15am terbanglah kami membawa kenangan manis...
waktu balik terasa letih...

 nak berlepas dah....

 cahaya nur gitu...

lepas snap pic... kita lenaaaaa...

zery sampai terlena la sebelum flite berlepas...
sampaikan pramugari gerak nak bagi makanan...hahaha...
makan pun tak lalu dah...
bawak biskut makan biskut tu....

acik layan movie...
zery..tika dengan hating meniduri diri sendiri...hahaha...
pukul 1.45pm kami mendarat di Airport Ho Chi Minh...
pukul 3.15pm kami akan fly balik ke Kuala Lumpur...
so ada banyak masa....

zery suruh hating dengan tika tunggu beg...
zery dengan acik ronda area airport...
misi kami mencari kopi vietnam....
cari punya cari...
jumpa jugak...
sebab zery dah tukar siap-siap duit USD..
tukar 50usd saja...

sebelum tu cari FM vietnam...
dapat la harga 1 Fm 1usd...
jadi la kan...
harga kopi vietnam 1 cawan - 4 usd...dalam rm16++
so beli 4 untuk tika and hating sekali...

kami minum dengan girangnya...
lepas tu tempat boarding ada la jual serbuk kopi vietnam...
so zery beli dengan harga 17usd...
mahal..?? memang la...
tapi berbaloi la...
sebab balik Malaysia zery bancuh rasa kopi tu memang kaw....

tepat 3.15pm berlepas la kami ke kuala lumpur...
sampai kuala lumpur (KLIA) pukul 6.10pm...

kami tunggu dekat McD...
sebab flite malindo pukul 11.10mlm....

 sesi dok crita apa jadi kat korea kot...


pasepa ntah snap pic lagu ni...hahaha...
bosan la delay...

tapi delay hampir-hampir pukul 12mlm baru fly...
naik sekali dengan pakcik and makcik balik dari umrah...
hampir pukul 1am sampai penang....


Tamat la pengembaraan kami...
tiada khidmat pakej...
hanya lah usaha gigih mencari info-info dalam internet...
terima kasih kepaga blogger-blogger yang sudi share info-info....
yang rekemen makanan terbaik...
yang beri direction...
yang bagi tips...
hanya Allah swt ja mampu balas jasa anda...

nanti entry untuk bajet dengan entry direction saja...

byeee


...Assalamualaikum...






Monday, 1 May 2017

Trip Team Tepuk Ke Korea Selatan Day 6 (Part 11)

...Assalamualaikum...
 Day 6
(24/2/2017-Jumaat)
 Hari ni hari 2nd last kami dekat bumi Korea Selatan...
sedih tu sudah semestinya...
tapi dalam masa yang sama...
kami tetap rindukan suasana Malaysia...
rindu mama..papa and jaie...
rindu baby totoi...

harini kami  decide nak jalan-jalan area seoul saja...
sebabnya kami nak balik awal cikit...
nak packing baju...
sebab esok pukul 4 am nk bangun dah...
pukul 6.30am dah nak naik keta ke airport...
petang semalam zery dah deal dengan owner GH...
nak transport ke airport...
nak usung beg...dengan pagi-pagi buta...
agak jenuh jugak la kan...
dengan subway nak naik turun tangga...
beg yang macam guni besar....
agak hazabedah la nak usung...
kami amik transport tu...
sorang 20,000won / rm78.00.. @ 80,000 won untuk 4 person
duit dah amik siap-siap...
so adik-adik tak gaduh dah klau duit abis pun...

So kami keluar awal....
sebab ada beberapa tempat lagi tak cover...
langkah pertama...
kami p beli kebab...
nk berkelah dekat Yueido Park...
kebab ni dekat ja dengan hostel kami...
kira turun...skali harung ja lepas tu...
harga kebab 9000 won / rm35.10 - satu...
walaupun agak mahal...
tapi apa la sangat harga tu bila kita dah jumpa makanan halal kan...
kebab tu banyak dan sedap....

ni direction ke Yueido Park

Yeuido Park
- stop at yeouinaru station...

- exit 3. nampak dah dari jauh tempa lapang...


Seperti sedia maklum...
kami pergi time winter...
maka tak payah la nak bajet-bajet berpiknik di tempat lapang ya kawan-kawan...
angin bayu merobos setiap tempat yang boleh dia masuk...
sejuk ni tak payah cakap la...
terketar-ketar kami makan kebab....
abis air-air hidung pun meleleh....
memberikan rasa baru untuk kebab tu..

ayuh kita berlari-lari anak untuk mengeluarkan peluh....
lari hanya 5 langkah sahaja...

 ni permandangan dari atas....
lepas ja keluar exit 3...jalan sikit dah nampak...

 luas tempat ni...
boleh buat acara jom heboh...

 aktiviti berbasikal pun best kalau kena dengan musim dia...
winter ni buat beku muka ja bawak basikal....

 I SEOUL  U

 bukti bekelah kebab...
sampai beku muka-muka punya dok tahan sejuk...

 tempat nak naik cruise...

 acik ...ating n tika....
depa lambat sebab snap pic dulu...

ni cruise kalau naik malam best la...

dah settel makan kebab...
kami ke Namdaemun Market. (NM)...

ni direction ke NM

Namdaemun Market - bukak siang ja…
- stop at hoehyeon station- exit 5…
- cari bangunan e-lengddang (untuk brooch)..tanya information counter 
- sini murah-murah jgak souvenir…

sampai saja NM ...
misi pertama kami cari bangunan E lengddang...
Nak cari keronsang dari batu swaroski....
dah cuba cari guna direction blog kak Kiah...
tapi rasanya depa macam ubah plak jalan tu...
so jumpa information kaunter..
dia siap bagi peta...
maka sampai la kami...
tingkat 2 ya keronsang tu...



 macam ni la rupa dalam bangunan e-lengddang tu...
kedai keronsang jangan kata la...
belambak teruk...hahaha....
tak tau nak pilih kedai yang mana....

 bergegar sebab sambil jalan snap pic...

 ramai ja orang tengah buat gelang manik... batu-batu swaroski...

rambut pelesu pun ada...

rambang mata

kami stop dekat kedai no 168...
kakak ni reti cakap bahasa melayu...
kami membeli saja kat sini...
memadangkan duit kita jatuh....
so harga keronsang kat sini jadi mahal...
yang mana bentuk macam rama-rama ka... 
tak la besar size dia... ada la dalam sejengkal...
harga bermula 30,000 won atau rm117...
memang tak lah nak beli keronsang harga macam tu kan...
so beli yang kecik-kecik ja...
tu pun satu 1000 won @ rm3.90...
so ok la.... not bad la...
batu pun merelit merelap....

setelah selesai mekeronsangkan diri....
kami keluar dari bangunan tu...
kami pun pusing-pusing area NM ni...

so tambah souvenir mana tak cukup...
kat sini la beli periuk ramen...hahaha...
sapa datang sini memang akan terjebak beli periuk tu...

 ni la suasana Namdaemun Market...

 ating and tika beli americano semata-mata nak feel ala-ala Kdrama..??
layan kan saja....

 aik ada diri sendiri...hahaha

ni kes malas nak naik subway... 
tanya dekat mana tempat nak cari teksi...

 dalam perjalanan nak balik tu kami beli la benda alah ni....


beli lagi stroberi....
manis melecaih....

lepastu kami decide nak makan dekat murree...
esok nak fly balik dah kan...
so jom kita perabih duit yang ada....

 Cashier and dapur restaurant murree...

 Ramen korea... banyak kot...

 yang ni sedap...
nama lupa...huhu

 yang ni manis sikit...

 bulgogi....sedap ya amat...

tengah iklankan qu puteh ka ni.....

Lepas tu kami pun balik ke GH...
kami tido dulu... lepas tu bangun nak packing barang...
esok pukul 4.45am dah nak kena bangun...

untuk entry last zery nanti komen dan luah apa yang zery rasa dari pihak diri zery sendiri....
hingga ketemu lagi...

bye

...Assalamualaikum...


Tuesday, 18 April 2017

Trip Team Tepuk Ke Korea Selatan Day 5 (Part 10)

...Assalamualaikum...

Day 5
(23/2/2017 - Khamis)

kalau tengok posting lepas...
kami ke namdaemun market kan...
lepas tu balik...makan megi ja...
nikmat ja rasa....
sambil tengok crita senario...

Hari ke lima kami ke Suwon..
matlamat utama kami nak pergi ke....
Koren Folk Village..
Suwon ni agak jauh cikit la dari Seoul...
So zery pesan dah siap-siap kat adik-adik...
kita kena bertolak awal..
sebab nak ambil shuttle bus yang paling awal...
perjalanan nak ke sana lebih kurang 2 jam lebih baru sampai destinasi....

ni direction nak ke Korean Folk Village (KFV)

Korean folk village 
- stop station suwon…exit 4…
-belakang exit 4 ada tempat tunggu shuttle bus ke korean folk village ….
- start 10.30am… ada 3 masa ja...
10.30 – 12.30 – 14.30 – utk pergi
14.00 – 15.30 – 16.30 – utk balik
* dalam tu ada restoren halal nama Terrace Green....


ni bukti dia..jumpa papan ni...kita exit yang betul la...

sharp 10.30 am sampai la shuttle bus tu...
sangat-sangat tepati masa....
lebih kurang sejam sampai la kami depan entrance KFV ni..
zery ni ada satu perangai yang susah nak snap pic pintu gerbang atau entrance mana-mana tempat...
untuk harga masuk ni 15,000 won/person
tapi sebab zery rajin print diskaun dapat la sorang 10,000 won /person..
kira dalam sorang RM39.00 la...

tapi view dalam ni sangat-sangat outstanding...
so jom layan pic sikit...

suhu hari ni sangat sejuk...mungkin sebab kemarin kan salji...
angin bertiup ja muka rasa beku...
tasik pun dah jadi ais...
frozen maybe....


sesi melilau... orang macam tak dak ja...
best memang best...
tapi tu la... just tengok view ja la...
lepas tu baca la sikit-sikit drama apa yang shooting dalam ni...


wajib snap pic kat jambatan ni...
jambatan macam ni ada banyak...
tapi design lain-lain...
rasanya banyak tempat wajib posing...


ni antara pic paling zery sukaaa.... tersangat suka...
macam dalam poskad ja....
walaupun bawah tu ala-ala semak... tapi...
ni memang amazing picture...



 zery dengan acik....
jalan-jalan saja...


 adoiiii suka la view kat sini...
tak boleh nak gambarkan perasaan tu...
serius kalau jejak South Korea ni memang akan datang lagi tempat ni..
tapi nak tengok untuk musim lain pulak...


 memang kerusi tu di letakan untuk snap pic view macam ni....
pokok tu memang sesuai ja duduk situ....


hating dengan tika tengah posing-posing...

lepas dah merayau...
perut pun mintak habuan untuk mengenyangkan diri...
alhamdulillah dalam ni ada restoren halal...
cari ja dalam map tu...
Terrace Green...


 Ni pintu masuk...
nampak la logo halal tu....
apa tak nampak...sat nak snap dekat sikit...


 haaaa nampak tak...


 sebelum masuk... fefeling cikit...
depan restoren ni sungai...
tapi nak snap pic tak nampak sangat sebab ada pokok halang view tu...


 ni display saja...
sama tak dengan yang benar....


 ok sama...
nampak tak makanan banyak....
semua lapar...
last-last mintak tapau...

lepas makan tu rasa nak balik...
tapi bila tengok jam...
terlepas bus yang mula...

so ada masa lagi 2 jam...
kami decide nak hunter rumah-rumah yang ada shooting drama...




  cak.... tempat shooting drama My Love From The Star...
masa Do Min Joo sakit makan arsenik tu...

lepas tu kami cari tapak tangan Song Ji Hyo ( Runningman)
dengan tapak tangan Lee Dong Wook
tapi tak jumpa pulak...
so dah cukup masa jom la kita balik...


 masa tengah tunggu shuttle bus...
lambat 2 minit...
haha... tapi ok la..dari lambat sampai 30 minit kan...

Lepas tu kami singgah ke Doota Mall...
dikatakan sourvenir yang murah dan banyak pilihan...
zery baca dari blog JariManis...
Nama Kedai Arirang...

ni direction ke kedai Arirang tu...

Dota Mall – kedai sourvenir ARIRANG
- stop at dongdaemun history and culture park – exit 14
- jalan terus ja… sampai jumpa Dota Mall blah kiri ( Nampak la muka Song Jong Ki nala pnya besaq)

- naik tgkat 6.. cari la kedai nama arirang…tepi kedai beg samsonite kalau tak salah zery...


Masa sampai tu...
MasyaAllah orang indonesia penuh...
rasanya 3 bas punya orang...
nak memilih tu susah...kedai tu tak besar mana...
dengan ramai...
bontot bertemu bontot la...
lepas 15 minit macam tu...
baru reda sikit...
nasib masa sampai tu...
depa semua nak bayar dah...

Ni pintu Doota Mall yang kita akan jumpa...
muka Song Jong Ki penuh sekitar South Korea ni...

 pintu depan...


Ni la Kedai Sourvenir tu...
banyak kami membeli kat sini...
lega sekali harung...
pekerja pun boleh cakap melayu...fasih plak tu...
siap perkenal nama dia siti payung...
jangan cakap siti tak payung...

dan membeli tu kami nak balik... sebab dah lewat malam...
masa nak balik tu... jumpa la dinding ni...
tika kata...antara perlu snap pic dekat dinding ni...
kita pun layan ja....

kalau tak nampak line tu mesti lagi lawa....

Lepas tu kami terus balik...
malam makan pak brahim...
lauk saja... kami beli nasi instant...sedappp....

esok ada sehari lagi nak merayau...
lusa dah nak balik Malaysia...

bye

...Assalamualaikum...


Kepada Readers yang dikasihi...

Sudi-sudi lah komen...
InsyaAllah saya akan balas balik dan jejak blog anda
Terima kasih banyak-banyak

Sila klik Kat Sini ya