Sila Klik Sini Ya

Tuesday, 24 November 2015

2 Tier Stacked Cake... (1st Time)

…Assalamualaikum…

Balik ja dari Medan zery dah kena buat tempahan kek untuk customer…
Kek tu pula bukan kek biasa…
Kek 2 tingkat...
Atas kek indulgence bawah kek carrot....
Lepastu yang bawah cover dengan fondant…
Atas tu biar saja…macam indulgence lain…
Mula-mula nak letak ribbon atas indulgence tu...
Tapi sebab zery lambat buat...
So ribbon tu tak keras…
So wassap tanya customer…
Mintak tukar design…
Dia pilih nak bunga…
Tapi zery kata ni kek lelaki…
Bunga tak sesuai… so tukar ke strawberry…
Customer pula mintak hantar ke kulim…
So agak scary la kan….
Dah la kek ni 1st time buat…
Lepas tu delivery jauh dari Penang…
Tawakal ja la...

Zery balik dari medan hari selasa...
Hari khamis malam tu baru buat carrot cake...
Sebab customer nak kek tinggi…
Zery buat 2 adunan…
Sambil tunggu kek carrot masak…
Zery buat based choc moist untuk indulgence…
Hari jumaat zery cover kek dengan fondant..
Lepas siap…zery start buat indulgence…
Customer nak hari sabtu petang (6pm)…
Tengah hari tu… zery beli strawberry…

Pukul 2pm start stack kek…
Susun strawberry dengan deco lain…
Lepas asar pukul 5pm baru keluar rumah ke kulim...
Adik perempuan tolong pegang kek tu…
Jalan kulim pula zery tak berapa tere...
So guna waze saja la…
Tunggu dekat Mc D tepi giant tu...
Customer pun amik…
Maka kami pun balik dengan girangnya…
Singgah Mc D drive thru….
Balik rumah sampai pukul 7.30pm…
Lega pabila kek selamat sampai dekat tangan tuan dia...

So jom layan pic yang sempat snap...
Tak banyak yang snap…
Sebab lepas ja deco terus siap-siap nak hantar…


 deco mcm ni ja...
tak la cantik mana...
alhamdulillah customer puas hati...




 strawberry plak gemok-gemok...
susunkan jadi tak sekata...
sebab tu keliling kena letak yang potong...

Ok Da...

terima kasih...

Assalamualaikum...

Kamsahamida...





No comments:

Post a comment

Kepada Readers yang dikasihi...

Sudi-sudi lah komen...
InsyaAllah saya akan balas balik dan jejak blog anda
Terima kasih banyak-banyak

Sila klik Kat Sini ya