Sila Klik Sini Ya

Friday, 24 March 2017

Trip Team Tepuk Ke Korea Selatan Day 3 (Part 7)

 ...Assalamualaikum..

Day 3
(21/02/2017- Selasa) 

Dah Part 7 tapi masih lagi hari ke-3....
saja la buat banyak-banyak part...
ni banyak lagi pic nak letak...
alang-alng nak tulis entry biar gambar banyak-banyak kan....

Kami keluar dari everland awai..dalam pukul 5 petang...
sekejap ja dalam everland tu....tu pun 6 jam...
lepas tu perut pun dah berbunyi...
so cari tempat makan la...
sebenarnya kami bawak bekal...
kononnya nak makan dalam everland...
tapi kenyang la plak....
kan kami keluar awal hari ni...
sebelum keluar tu dah makan makanan pak brahim dah...

So....kami decide nak pergi ke restoren BBQ...
banyak jugak kDrama tunjuk restoren yang macam ni....
pilihan kami Yang Good Korean Halal BBQ Lamb Restaurant ....
so direction kesana... meh kita cari jalan....


Direction ke Yanggood Restaurant
- Balik dari everland naik subway turun kat yeoksam station( 1 station ja dari gangnam)..
- kluar exit 6…
- terus jalan smpai jumpa KFC...
- lepas kfc belok kiri…
- jmpa simpang pertama belok kanan..
- jalan lagi jmpa simpang pertama belok kiri...


- jalan terus..dari jauh nampak dah nama kedai YangGood tu… tak jauh sangat pun...


Ni ambil pic time dah nak balik...
so gelap la sikit...
Nampak kan tanda Halal tu...
so makan la tanpa rasa was-was..

ni masa pekerja tu baru ja potong-potong lamb tu...


masing-masing tengah buat video...



tika awat muka lagu tu.....


masa mula nak masak


Ha ni elok sikit...


ok nak balik dah...
kenyang...
rate harga sini
lamb 18k won keatas...
untuk ayam 15k won...
mahal la cikit...
tapi apa salahnya sekali sekala...
bajet makan sini dalam sorang rm100...
sebab amik macam-macam...

Ok nanti sambung Day 4 ya...


bye

...Assalamualaikum...







No comments:

Post a comment

Kepada Readers yang dikasihi...

Sudi-sudi lah komen...
InsyaAllah saya akan balas balik dan jejak blog anda
Terima kasih banyak-banyak

Sila klik Kat Sini ya